ESpanje Fietsen
ESpanje! Magazine, Spanje, Travel

10 x ontdekken op de fiets

ESpanje FietsenOf je nu een fanatieke wielrenner bent, graag de bossen in trekt op je mountainbike of liever met het hele gezin steden per fiets verkent: Spanje is het land bij uitstek om te ontdekken per tweewieler.

  1. Met het hele gezin: Via Verde de la Sierra (Cadiz)

Ooit had Spanje het ambitieuze plan om zelfs de kleinste dorpjes met elkaar te verbinden via een spoorlijn. De Spaanse burgeroorlog eind jaren dertig van de vorige eeuw maakte echter een einde aan dat plan, met als gevolg dat zo’n 2400 kilometer verlaten spoor het land doorkruist. Stukje bij beetje zijn deze verlaten spoorlijnen omgetoverd tot groene fiets- en wandelpaden, de Via Verdes.

Een van de mooiste Via Verdes ligt in het zuiden van Spanje: de Via Verde de la Sierra. Deze route van 36 kilometer voert je door de bergen in het noorden van de provincie Cadiz, door prachtige rurale landschappen. Je fietst door weilanden, valleien, langs oevers, over viaducten (de Viaducto de Coripe is wel 237 meter lang) en door tal van tunnels. Vergeet niet een hoofdlamp mee te brengen, want niet alle tunnels hebben verlichting. Door de verscheidenheid aan landschap en bezienswaardigheden onderweg, is de Via Verde de la Sierra een ideale dagtocht met het hele gezin. Vier oude stations op de route zijn verbouwd tot bars of restaurants, ideale plaatsen om te starten of even te pauzeren. www.viasverdes.com

Lees het hele artikel in het huidige nummer van ESpanje Magazine.