Leidsch Dagblad, Thailand, Travel

Noord-Thaise glinstering

Voor de regionale dagbladen van Wegener/De Persdienst schreef ik over de highlights van Noord-Thailand.
Voor de regionale dagbladen van Wegener/De Persdienst schreef ik over de highlights van Noord-Thailand.

Glinsterende Boeddhistische tempels tussen met uitgestrekte jungle bedekte bergen én genoeg mogelijkheden om die te gaan ontdekken. Het noorden van Thailand, met Chiang Mai en Chiang Rai als uitvalsbasis, heeft alles voor zowel de cultuur minnende als avontuurlijke reiziger.

‘Is everyone ready?’

Nog een laatste keer controleer ik of mijn helm goed vast zit en of mijn zadel niet scheef staat. De bandjes van mijn knie- en elleboogbeschermers trek ik nog eens strak aan. Nog een slok water en ik ben klaar om te gaan! Ik zet af en volg de gids, omlaag de 1676 meter hoge berg Doi Suthep af.

Mountainbiken blijkt een uitstekende manier om het natuurgebied rondom Chiang Mai te verkennen. Na een klein uur per busje de berg beklommen te hebben, bevind je je in de koele bossen van het Doi Suthep National Park. De tocht naar beneden begint met scherpe bochten over een smalle asfaltweg, waar op sommige stukken grote gaten in geslagen zijn. Deze gaten, los grind en een enkele scooter als tegenligger ontwijkend, bereiken we de kleine koffieshop bij de koffieplantage in de bergen. Tijd om bij te komen van de eerste adrenalinerush: met een kopje verse koffie kijk je uit over de koffiestruiken en het indrukwekkende gebergte eromheen.

 

Lees het hele artikel over Noord-Thailand hier.