Management Support

Doe je voordeel met coachingstechnieken

doe je voordeel met coachingstechnieken - management support - Wilke Martens

Hoe groot de veranderingen ook zijn, het zijn er geen waarop je je niet kunt voorbereiden of waarin je je niet kan bijscholen. “Als je vroeger Schoevers had afgerond, stonden de recruiters direct bij je op de stoep”, zegt Kristine. “Je kon al aan de slag, zonder enige ervaring. Maar tegenwoordig wordt veel meer van je verwacht. En het grappige is, dat door al die vragen die jullie krijgen, de potentie van coaching al in jullie werk zit.”

Manieren om inzichten over te brengen 

Als iemand bij je komt met een hulpvraag, zijn er volgens Kristine drie manieren om jouw inzichten over te brengen aan een ander:

  • training, ofwel kennisoverdracht;
  • mentoring, ofwel delen van ervaringen;
  • coaching, ofwel het vrijmaken van eigen potentieel.

Bij rondvraag onder de aanwezigen blijkt dat de meesten op zo’n moment teruggrijpen op kennisoverdracht of delen van eigen ervaringen. “Bij coaching moet je die twee methoden juist achterwege laten”, licht Kristine toe. “Het gaat er om dat iemand alles al ergens in zich heeft, maar er niet direct bij kan. Als coach ga je die persoon helpen om deuren te openen: je gaat competenties aanboren die iemand al heeft. Kortom, je gaat als coach iemand niet adviseren, maar inspireren en ondersteunen.”

Lees het hele artikel op managementsupport.nl