Artikel, Management Support

Help, een reorganisatie! (deel 2)

Eindelijk is de kogel door de kerk: de onvermijdelijke reorganisatie bij het bedrijf waar je al jaren werkt is officieel aangekondigd. Maar wat een geluk, je houdt je baan! Alleen ziet die er nu heel anders uit… Hoe zorg je voor een goede invulling? En hoe behoud je een positieve mindset? Trainer Gerda Bos legt uit hoe je de regie in dergelijke situaties in eigen hand houdt. “Zie alles als een leerproces.” 

Je baan behouden na een forse reorganisatie, maar met een hele andere invulling. Het overkwam managementassistent Katja Thyssen. Door de digitalisering zag ze een groot deel van haar taken verdwijnen. Geen reden om haar te ontslaan, vond haar werkgever gelukkig, maar Katja kreeg wel de opdracht om nieuwe taken op zich te nemen op het gebied van communicatie. “Van mij werd verwacht dat ik zelf zou bedenken welke taken dat dan zijn, terwijl ik geen Communicatie gestudeerd heb”, vertelt ze. “Natuurlijk zijn er mensen die dat prettig vinden werken, maar ik vond het lastig. Ik ben heel ondersteunend en hulpverlenend ingesteld, dus ik ben op mijn best bij ad-hocopdrachten. In de nieuwe situatie miste ik concrete aanwijzingen over wat van mij verwacht werd.” 

Psycholoog en trainer Gerda Bos, die onder meer de training ‘Meeveranderen en regie houden’ geeft aan managementassistenten, herkent dat beeld. “Het geldt lang niet voor iedereen, maar veel managementassistenten vinden het lastig om zelfsturend te werken”, legt Gerda uit. “Dat komt doordat zij een goed ontwikkelde ‘gehoorzaamheidsreflex’ hebben. Managementassistenten zijn er als geen ander op getraind om te herkennen wat een ander nodig heeft en aan die behoefte te voldoen.” 

Het hele artikel is verschenen in Management Support, oktober 2019.