Metro

Dansen voor energie bij aftrap Eurekaweek

Maar liefst 3200 studenten begonnen gisteren aan de Eurekaweek, de introductieweek voor eerstejaars van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Om de aftrap een boost te geven, dansten studenten vier uur lang op de Sustainable Dancefloor op het Schouwburgplein om een recordhoeveelheid elektriciteit op te wekken. Een nieuw record werd het helaas niet, maar toch werd er 284.071 Watt bij elkaar gedanst. Metro peilde de stemming op de dansvloer.

De 19-jarige Lisanne Kortleven springt als eerste de dansvloer op, samen met andere leden van studentenvereniging SSR. “We willen vooral aan de eerstejaars laten zien dat ze lid kunnen worden van een vereniging”, lacht de inmiddels derdejaars student Gezondheidszorgkunde. “Tijdens mijn Eurekaweek ben ik lid geworden van SSR. Ik vond het er zo leuk, dat ik vaak te vinden ben op de vereniging. Verder zou ik de Witte de With aanraden voor nieuwe studenten, daar is het ook altijd leuk borrelen.”

“Ik doe gewoon net alsof ik dronken ben”, lacht Jeroen Vester, als hij op het punt staat met zijn Laurentius-genoten de dansvloer te betreden. “We proberen zo enthousiast mogelijk die vloer op te gaan en mensen om ons heen mee te trekken, zodat we zoveel mogelijk energie opwekken.” De 24-jarige Econometrie student werd in zijn tweede jaar lid van de vereniging. “Je maakt zoveel vrienden, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Je krijgt meteen binding met Rotterdam. De stad is zoveel leuker dan ik dacht, ik wil er eigenlijk nooit meer weg.”

Het hele artikel verscheen in Metro van 22 augustus: bekijk hier de PDF.