Karaoke in Laos
Laos, Metro, Travel

Laos als een local

Karaoke in LaosHang-outs. Binnenkort naar Laos en op zoek naar het echte werk? Volg deze bezoektips en ben verzekerd van een authentieke ervaring met de lokale bevolking.

Petanque

Of je nou in de hoofdstad Vientiane bent of in kleinere steden, petanque-banen zijn overal te vinden. Aan deze erfenis van de Franse kolonisatoren, wordt uiteraard een Laotiaans tintje gegeven: er wordt geen pot gespeeld zonder Beer Lao te drinken. Speel een partijtje ‘Laos – falang (westerling)’ en het wordt ongetwijfeld een fanatieke bedoening. Doe je best om te winnen, want de verliezer betaalt de barrekening.

Karaoke

Zoals in vrijwel elk Aziatisch land, zijn ook de mensen in Laos verzot op karaoke. De grootste Laotiaanse en Thaise hits knallen met veel te veel decibel uit de speakers. Zoek een tafeltje uit, vraag een nummer aan bij de bar (vrijwel iedere karaokebar heeft een aantal Engelstalige hits in de collectie) en wacht tot het jouw beurt is om de microfoon over te nemen. Maak je geen zorgen als je niet de beste zanger bent, over valse noten wordt niet moeilijk gedaan. Toch te onzeker over je stem? Wacht dan tot de Thaise ballades worden verruild voor discohits en vind je weg naar de dansvloer!

Lees hier het hele artikel Laos als een local!