cairns national geographic traveler
Australië, Natgeotraveler.nl, Travel

48 uur in Cairns

Cairns travelerCairns, aan de noordoostkust van Australië, is de gateway naar zowel de oceaan als het tropisch regenwoud. Ontdek een stukje van de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef én de unieke natuur en historie van het regenwoud met werelderfgoedstatus.

Dag 1

Ochtend: Het Barrier Reef zonder natte voeten
In de vroege ochtend verzamelen hordes toeristen zich op de pier van Cairns. Bij de verschillende boten staan ze klaar om naar het Great Barrier Reef te vertrekken. Wie deze onderwaterwereld wil ontdekken zonder natte voeten te krijgen, neemt de boot naar Green Island. De glass bottom boat aldaar is een leuke en gemakkelijke manier om koraal, een veelheid aan vissen en zelfs schildpadden te zien. Als je het water toch niet kan weerstaan, zijn een masker, snorkel en zwemvliezen te leen. Duik direct onder de pier van Green Island de zee in, hier wemelt het van de vissen en zeesterren.

Middag: Duiken bij het Upolu Reef
In de middag is het tijd voor het echte werk. We zijn aanbeland bij het Upolu Reef om te gaan duiken. Onder professionele begeleiding van de in Australië woonachtige Antwerpenaar Paul Rigaumont hijs ik me in een wetsuit en uitrusting, en nemen we een giant leap het water in. Eenmaal beneden zweven we langs het bonte koraal, waar we niets horen dan de bubbels van onze eigen ademhaling. Naast allerlei kleurrijke kleine vissen zien we enorme zeekomkommers, een flinke mureen, nieuwsgierige schildpadden, en in de verte cruist er zelfs een witpuntrifhaai door ons blikveld. Duiken is toch echt de beste manier om het Great Barrier Reef te ervaren, besluit ik als ik weer veilig op de boot sta.

 

Lees het hele artikel op www.natgeotraveler.nl