wereldreis partner national geographic traveler
Natgeotraveler.nl, Travel

Hoe overleef je een wereldreis met je partner?

wereldreis partner national geographic traveler
Voor Natgeotraveler.nl beschreef ik 5 tips om een wereldreis met je partner gelukkig te laten verlopen.

Het is de ultieme relatietest: samen een wereldreis maken. Met deze 5 tips kom je net zo gelukkig thuis als je vertrok.

Net klaar met studeren, in between jobs, of gewoon omdat het kan: je besluit samen met je partner op wereldreis te gaan. Reisgidsen worden in huis gehaald, het internet wordt afgestruind naar de mooiste stranden en het stuk behang dat nog over was na de verhuizing wordt beklad met een reisschema. Alleen het plannen van de trip geeft al veel plezier, dus die reis zelf kan alleen maar beter worden! Toch?

Want hebben jullie wel eerder 24/7 op elkaars lip gezeten? Mogelijk in de meest oncomfortabele situaties? En wat als jij gepland had om de tientallen boeken op je e-reader te tackelen, maar de ander dagelijks activiteiten gepland heeft?

1. GA VOOR HET VERHAAL

Tijdens jullie reis zullen zich ongetwijfeld momenten voordoen dat jullie elkaar niet kunnen luchten of zien. Hij heeft haar een expeditie ingekletst die zij doodeng vindt. Of zij wil voor de zoveelste keer een massage proberen, maar hij is het echt zat om zich in van die wegwerpbroekjes te hijsen. ‘Keep calm’ en denk aan de sterke verhalen die het oplevert! Eenmaal weer thuis vertellen jullie vol trots aan familie hoe zij haar angsten overwon en toch die berg heeft beklommen, of aan vriendinnen hoe hilarisch het was toen de masseuse hem in dat wegwerpbroekje zag en niet meer bijkwam van het lachen.

2. Budget & bestemming: zoek de juiste balans

Een lange reis slokt vaak een groot deel van je (spaar)geld op en gaat daarom gepaard met belangrijke vragen. Zeg ik mijn baan op voor die droomreis, of stellen we het nog een paar jaar uit? Gaan we echt een half jaar op reis of gaan we wat korter en kopen we die nieuwe tv?

Denk dus goed na over je budget en de bestemming die daarbij past, reizen in Zuidoost-Azië is nu eenmaal goedkoper dan reizen in Australië. Maak een budget voor elke dag en hou je daaraan. Althans, zoveel mogelijk. De kans is namelijk groot dat je maar één keer aan de andere kant van de wereld staat. Nu een paar tientjes extra uitgeven aan die boottocht om walvissen te spotten is nog altijd goedkoper dan ervoor terugvliegen. En wie gaat er nou boos worden om iets te dure cocktails, terwijl jullie naar de meest romantische zonsondergang ooit kijken?

Lees de rest van de tips op de website van National Geographic Traveler!