Talkies Magazine: Luxe in Laos
Laos, Talkies Magazine, Travel

Luxe in Laos

Talkies Magazine: Luxe in LaosLuxe is niet het eerste wat bij je op komt, als je aan Laos denkt. Eerder denk je aan rijstvelden, tempels en backpackers. Maar Muang La Lodge, ‘in the middle of nowhere’, is een parel in het bergachtige noorden van het land.

Natuurlijke hotspring

Het was de natuurlijke hot spring die de aandacht trok van de Franse oprichter, Jean-Paul Duverge, die zo’n tien jaar geleden op zoek ging naar de ultieme plek om een luxe accommodatie te bouwen, in de sfeer van Afrikaanse safarilodges. De ligging van het kleine bergdorpje Muang La, aan de rivier Nam Phak, de natuurlijke zoutmijn aan de andere oever en de tientallen kleurrijke etnische minderheden die het onherbergzame gebied bevolken gaven de doorslag. In nauwe samenspraak met het dorpshoofd werd het resort gebouwd.

Wanneer ik aankom in Muang La, opent de portier de grote houten poorten naar de lodge. Van de stoffige wegen langs kleine dorpjes waarmee het Zuidoost-Aziatische land is bezaaid, wandel je een tropische tuin binnen met prachtige planten, keurige grasveldjes en sfeervolle zithoekjes. Wat een verrassing na de rijstvelden en plantages waar ik kort ervoor doorheen gereden ben. De Franse manager komt persoonlijk aangesneld om me te verwelkomen en onder het genot van een Laotiaanse ijsthee geeft hij een rondleiding over het terrein. Gelukkig duurt het niet lang voordat de ‘tour du resort’ wordt afgesloten met het tonen van de kamer, waar een enorm groot en zacht bed, een badkamer met natuurstenen ligbad van twee meter lang en een balkon met uitzicht op de rivier ervoor gaan zorgen dat ik de lange reis hiernaartoe snel vergeet.

 

Lees het hele artikel in de Fashion Issue van Talkies Magazine!