Thailand Talkies Magazine
Talkies Magazine, Thailand, Travel

Wellness in Thailand

Thailand Talkies MagazineEilandhoppen, shoppen in Bangkok, ladyboys, pittig eten en… massages! Of je nu in Bangkok bent of in een uithoek van Thailand: op elke straathoek kun je een massage krijgen, vaak voor een schijntje. Maar natuurlijk ontbreekt het ook niet aan de luxe resorts, waar je heerlijk kunt relaxen in de spafaciliteiten en kunt genieten van signature treatments. Tijd om op zoek te gaan naar de wellnessgeheimen van Thailand…

Bangkok! Zodra je het vliegtuig uitstapt, voel je de warme, natte deken van het klimaat op je huid. Ondanks de hitte kunnen we niet wachten om de hustle & bustle van Krungthep – zoals de stad door locals wordt genoemd – in te gaan, dus nemen we gauw een taxi. Zoals altijd is het een drukte van jewelste, maar we hebben geen haast; deze reis staat namelijk in het teken van ontspanning!

One massage in Bangkok

Thailand telt maar liefst 64 miljoen inwoners en bijna tienmiljoen daarvan wonen in de hoofdstad Bangkok, om van het aantal toeristen nog maar te zwijgen. Vooral bij Chinese toeristen is Thailand erg in trek geraakt de laatste jaren. Toch is van al die drukte weinig te merken als je vanaf het balkon in het Anantara Riverside Bangkok Resort uitkijkt over de Chao Phraya-rivier. Een paar schepen tuffen voorbij, met aan de andere oever de beroemde Khmer-tempel Wat Arun, die sereen afsteekt tegen de horizon. Er zijn maar liefst 408 kamers, maar deze zijn verspreid over verschillende gebouwen, waardoor het niet massaal overkomt. Op de binnenplaats ligt het zwembad en er zijn verschillende restaurants en bars. Maar als je liever buiten de deur eet, kun je met een speciale shuttleboot naar Asiatique; een enorme, moderne night market aan de andere kant van de rivier. Het belangrijkste, de spa, ligt verscholen achter tropische planten en bomen in de weelderige tuin. Er zijn negen behandelkamers, waarvan twee suites met eigen bad en privétuin met regendouche. Binnen waan je je in Lanna-stijl: makhahouten vloeren, oosterse ornamenten en Thaise zijde zorgen voor traditionele sferen die stammen uit tijden van het vroegere Lanna-koninkrijk. Tijdens een kopje gemberthee bekijk ik het menu: de jetlagmassage klinkt erg aanlokkelijk, maar toch kies ik de signature treatment. Wat zou er zo bijzonder zijn aan deze massage? Niet veel later lig ik op de massagetafel met gesloten ogen te genieten. De huisblend van oliën ruikt heerlijk en is eens wat anders dan de standaard kokos- of jasmijngeur. Ook anders dan anders is dat ze begint met het masseren van mijn rug in plaats van benen. En ondanks haar tengere voorkomen, weet de masseuse genoeg kracht te zetten. Ze gebruikt speciaal voor Anantara ontworpen technieken en hoewel ik niet precies kan zien wat ze doet, voel ik dat mijn ontspanning voor haar een flinke work-out moet zijn. Of het nu de oliën zijn, of de speciale bewegingen, ook na de signature massage ben ik die lange vlucht helemaal vergeten!

 

Lees meer van het artikel op de website van Talkies Magazine!