Luxemburg - Plus Magazine - Wilke Martens
Luxemburg, Plus, Travel

48 uur in Luxemburg-stad

Luxemburg - Plus Magazine - Wilke MartensDe knusse binnenstad, de vele musea en een rijke patisserietraditie: Luxemburg-stad is een verrassing die ook nog eens naast de deur ligt!

9.50 – Ontdekken

Onderaardse wereld

In de Bock-kazematten lijkt het alsof je naar het begin van de geschiedenis bent afgedaald. En dat is ook zo, want in deze onderaardse gangen liggen restanten van het kasteel uit 963 dat het begin van Luxemburg-stad vormde. De kazematten vormen een enorm ondergronds netwerk.

12.21 – Wandelen

Balkon van Europa

Luxemburg is een stad van enorme hoogteverschillen en dat levert de mooiste uitzichten op. Neem vanaf de kazematten de route over de Chemin de la Corniche naar het centrum: dit wandelpad over de oude vestingmuur wordt ook wel ‘het mooiste balkon van Europa’ genoemd vanwege zijn panoramische uitzicht over de Alzette-vallei.

13.23 – Pauzeren

Kunst en koffie

Het historische Casino Bourgeois huisvest nu het ‘Forum d’art contemporain’ waar jonge kunstenaars een podium krijgen. De avantgardistische glazen aanbouw heet het ‘Aquarium’. In restaurant Ca(fe)sino is de grandeur van weleer terug te zien in de plafonds met sierlijsten en de spiegelwanden, maar er staat ook een kunstwerk van felroze neonlicht.

 

Lees het hele artikel in het meinummer van Plus Magazine!