laos wegener
Laos, Travel, Wegener

Gebakken rups als amuse

laos wegenerEeuwenoude bomen, enorme insecten en zelfs – volgens de dorpelingen – tijgers: de jungle in het noorden van Laos herbergt genoeg geheimen voor de avontuurlijke reiziger. Tijd voor een heuse ‘jungle expedition’ in het Nam Ha National Protected Area.

‘Thirty minute!’, lacht Keo. Dertig minuten nog door dit dichtbegroeide oerwoud, dan bereiken we de plek om te kamperen. Maar zei Tanoi daarstraks niet dat het nog maar twintig minuten was? Ik besluit niet meer op mijn horloge te kijken en gewoon door te lopen, voor zover dat nog gaat tenminste. Mijn benen, zwaar van vermoeidheid, krijg ik nauwelijks meer opgetild. Om de haverklap struikel ik over een jonge boomstam of schaaf ik mijn arm aan een doornige tak. En de gidsen? Die lopen vrolijk verder op hun teenslippers en verzamelen vast bamboe om straks bedden van te maken.

Het hele artikel verscheen in de regionale dagbladen van Wegener, zoals De Stentor en Eindhovens Dagblad. Lees hier het hele artikel over de jungle expedition in Laos.